Les estrelles creuen en Gruit

  • By
  • On 30th octubre 2014

La Via Làctia, galàxia de la qual forma part el nostre sistema solar, es calcula que conté uns 100.000 milions d’estels. Segons la mitologia grega, Hera, esposa de Zeus, va donar origen a la Via Làctia al ser abocada la seva llet al retirar bruscament del seu pit el fill bastard de Zeus, Hèracles –o Hèrcules-.

Des de temps remots, l’home ha intentat trobar respostes a situacions que li eren inexplicables, essent la mitologia una eina molt útil en aquest propòsit. Van ser els grecs que començaren a anomenar alguns estels i constel•lacions amb noms de la seva prolífica mitologia, costum que s’ha anat enriquint al llarg de la història. Durant l’Edat Mitjana i el Renaixement, els astrònoms continuaren batejant planetes, estels i constel•lacions amb noms de deus i deesses de la mitologia grecoromana. Fins que, entrat el segle XX, les notacions numèriques substituïren aquesta tradició.

Però aquesta entrada no vol tractar d’estels com a objectes astronòmics que brillen amb llum pròpia i composen el nostre mapa celeste. Les estrelles entorn a les quals gira aquest post són molt més modernes i mundanes. Es concedeixen als establiments de restauració en referència a diferents paràmetres fixats pels seus propis jutges, al destacar en qualitat, creativitat i cura en la preparació dels seus plats. A més d’aquest símbol, hi ha ocasions en les que també s’assignen d’un a cinc coberts en funció del confort i el servei amb el qual són servits els clients si es tracta d’un restaurant, o d’una a cinc cases pel mateix criteri si es tracta d’un hotel.

alta cocina, cerveza artesana, maridaje con cerveza, cerveza gruiSí, ho heu encertat. Parlem de les estrelles Michelin. Estrelles que van néixer a finals dels anys 20 i que es van anar desenvolupant gradualment fins a principis dels anys 30. La seva classificació va ser fixada l’any 1936 i avui en dia encara es manté:

  • Tres estrelles: indiquen una cuina excepcional que justifica per sí el viatge.
  • Dues estrelles: senyalen qualitat de primera classe en el seu tipus de cuina.
  • Una estrella: designa un restaurant molt bo en la seva categoria.

Tenir una o més estrelles de la Guia Michelin suposa que un restaurant no és sols un dels millors del seu país, sinó també un dels millors del món. En l’actualitat, prop de 2.000 restaurants de tots els països que cobreix la guia, tenen estrelles.

I aquí és on el títol del nostre post pren significat, doncs des de fa uns mesos Gruit Projects està duent a terme una campanya de presentació de les cerveses Gruit en alguns dels restaurants més prestigiosos del nostre país i amb més estrelles Michelin d’Espanya.

Aquesta aventura ha començat a Catalunya ja que, per proximitat, es tracta de la Comunitat Autònoma en la que podem realitzar un treball més directe i exhaustiu. Per començar aquesta campanya vam triar dos dels restaurant més premiats i reconeguts del nostre país: EL CELLER DE CAN ROCA a Girona i SANT PAU a Sant Pol de Mar. Ambdós establiments han acollit les Gruit de manera gratament favorable.

cervezas Gruit, Gruit beers, cerveza y alta cocina, estrellas Michelin, maridaje con cervezaSeguint per aquest camí, després de la resposta de dos dels grans, estem presentant el nostre producte a d’altres restaurants amb estrelles Michelin de l’àmbit català. Hem de dir que estem molt satisfets doncs l’acollida està essent positiva i tenim la certesa que ben aviat veurem brillar les cerveses Gruit a molts d’aquests establiments. En aquests moments us podem assegurar que el seu valor afegit en quant a sabors i aromes està deixant perplexos a més d’un dels summeliers que les han tastat.

És un plaer per a nosaltres donar notícies com aquesta. Creiem que el maridatge entre la cervesa artesana i l’alta restauració és un univers nou i pràcticament inexplorat del qual volem ser partícips. I per això demanem “llarga vida a les Gruit i als estels que les fan brillar”.